Drept Financiar și Bancar

Drept Financiar și Bancar

Practica noastră în acest domeniu este bazată pe negocierea, redactarea și derularea contractelor de împrumut și a garanțiilor aferente, inclusiv asigurarea formalităților de publicitate. Frecvent oferim consultanță privind diverse operațiuni de finanțare și restructurare a acestora.

 

Avem conturată o practică bogată în litigii privind darea în plată și anularea clauzelor abuzive din contractele încheiate de instituțiile bancare cu consumatorii. Echipa noastră s-a aflat printre cei care au creat practica judecatorească în domeniul anulării clauzelor abuzive.

Experiență

Am acordat consultanță relevantă în acest domeniu atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice astfel:

  • Am obținut prima hotărâre judecătorească de anulare a unor clauze abuzive dintr-un contract de credit acordat de o instituție bancară de renume, creând astfel practică judiciară;
  • Am fost mandatați de cel mai mare grup din industria serviciilor financiare, cu acționariat românesc, cu privire la analiza unor servicii de finanțare;
  • Pentru o societate de investiții financiare am avizat acordarea unui credit de mai multe milioane de euro celui mai mare producător de vinuri din România.